Zuurkooltaart met kaas

Winterse kost je kan er geen genoeg van krijgen zeker na de mooie winterwandeling van gisteren door de Crezeepolder . Na een groepswandeling van zo’n twee uur en nog nagenieten van warme chocomel kwamen we om kwart voor zes thuis en kon ik deze zuurkoolschotel zo de oven inschuiven .

* 4 plakjes bladerdeeg
* 400 gram zuurkool
* 3 middelgrote aardappels vastkokend
* 4 eieren
* 1 eierdooier
* 150 gram geraspte kaas
* 1 ui fijn gesneden
* 150 ml volle melk
* 150 ml slagroom
* bieslook of peterselie om te garneren
* ronde bakvorm ingevet

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook vroegtijdig de zuurkool gaar en laat deze uitlekken . Kook de aardappels en laat deze afkoelen en rasp of snij schijfjes ervan . Bestrooi het werkvlak met bloem en rol de 4 plakken bladerdeeg uit tot 1 lap en bekleed de springvorm ermee .Laat het overige deeg over de springvorm hangen . Maak een mengsel van de zuurkool , slagroom , melk , kaas , ui , peper ,zout en de 4 eieren schep dit alles door elkaar . Verdeel de helft over de bladerdeeg bodem maak dan een laag met de aardappelschijfjes en dan de rest van het zuurkool mengsel .Vouw het overhangende bladerdeeg terug en bestrijk de randjes met eierdooier .
bak de taart 65-70 minuten in de oven tot hij goudbruin en stevig is . Garneer met wat peterselie of bieslook .

 

zuurkooltaart

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *