Zuurkoolsoep

Lekker heel de week winterkost eten alleen hou je wel eens wat over wat in de koelkast verdwijnt maar er na 2 dagen ook wel weer uitmoet ! En het is toch ook zonde om het zomaar weg te gooien dus vandaar maar zoeken naar een recept van zuurkoolsoep . Natuurlijk was dat in veelvoud te vinden ik maakte een recept van drie recepten en dat lukte me nog ook !

* +/- 2 liter bouillon
* 4 ons aardappelen in blokjes gesneden
* 3 ons zuurkool
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 1 pakje spekblokjes
* 3 verse worsten
* 2 laurierblaadjes
* 1 blik kidneybonen
* 2 teentjes knoflook fijn gesneden
* 1 ui in halve ringen
* boter
* eventueel suiker

Doe een stuk boter in de pan en bak de knoflook , ui, en spekblokjes tot het bruin begint te kleuren .
Voeg de tomatenpuree , aardappels , zuurkool, laurierblaadjes en de bouillon toe en breng het aan de kook .
Laat het geheel ongeveer 3 kwartier zachtjes koken . Bak ondertussen de verse worsten en snij deze in schijfjes .Voeg na 3 kwartier de worst en de kidneybonen toe aan de soep en nog 5 minuten door laten koken . Proef de soep van te voren even of de soep niet te zuur is voeg anders wat suiker toe .

zuurkoolsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *