Zuurkool onder een dakje

Zuurkool ik kan er geen genoeg van krijgen bovendien op honderden mannieren klaar te maken . Maar ik heb het gisteren echt voor het laatst gegeten dit seizoen nu eerst de lente en de zomer .

Voor 2 personen

* 5 ons zuurkool
* aardappels geschild iets meer dan dat je normaal gewend bent
* 1 ui
* pakje spekblokjes
* 3 plakjes bladerdeeg ontdooit
* 2 theelepels kerrie poeder
* 1 ei los geklopt
* gedroogde kruiden voor bovenop het bladerdeeg
* 1 jonagold
* 1 rookworst

Verwarm de oven voor op 200 graden .
Kook de aardappels en de zuurkool gaar en giet af . Fruit de ui met de spekjes mooi bruin . Maak van de aardappels puree en voeg de zuurkool , spekjes , uien en de kerriepoeder toe . Schep alles in een vuurvaste schaal . Bestrooi een werkplek met bloem leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een dunne lap zo groot als je ovenschaal . Bedek de zuurkool met het bladerdeeg , het bladerdeeg insmeren met het los geklopte ei . De appel wassen en in plakken snijden met de schil , het hart eruit met een appelboor en op het bladerdeeg plaatsen bestrooien met wat kruiden of karwijzaad en in de oven plaatsen op 200 graden +/- 30 minuten . Verwarm de rookworst en serveer de zuurkool met plakjes rookworst op een bord .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *