Zomers pruimentaartje

22 jul

Wat een aanbod van vers fruit ! te koop en er word nog al eens wat afgeven hier aan de deur . Deze keer een taartje met pruimen van de pruimendijk hoe kan het ?

* 175 gram bloem
* 50 gram poedersuiker
* 100 gram koude boter in stukjes
* 400 gram pruimen
* 40 gram custard
* zakje vanille suiker
* wat geschaafde amandelen
* springvorm van 20 cm

* Kneed van de bloem , poedersuiker , boter en 2 eetlepels water een soepel deeg en plaats deze in huishoudfolie 1 uur in de koelkast . Maak een vierkante plak ervan i.p.v een bol dan koelt het deeg gelijkmatig en sneller .
* Verwarm de oven voor op 200 graden .
* Haal het deeg uit en rol het uit tot een ronde lap .
* Vet je bakvorm in en bekleed hem met het deeg laat al het overtollige deeg zitten dat vouw ja straks terug over je pruimenvulling .
* Halveer de pruimen en haal de pit eruit . Meng de pruimen met de custard en vanille suiker en roer het door je pruimen heen .
* Verdeel de pruimen over je bodem vouw het deeg terug stop de amandelschaafsel over je taartje en bak het taartje in de oven +/- 25 minuten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *