Zomers en makkelijk

27 jul

Met deze warme dagen gaan we het ons maar niet moeilijk maken . Deze week maakte ik als lunch de zomerse spiesjes met meloen , tomaat en mozzarella en de volgende dag maakte ik de bruschetta .

Voor de spiesjes :

* kleine bolletjes mozzarella
* meloen
* tomaat
* gedroogde tomaten op olie
* rauwe ham
* olijven
* basilicum
* balsamicostroop
* prikkertjes

Maak van de ingrediënten prikkertjes en serveer ze met wat balsamicostroop .

Voor de bruschetta :

* ciabatta brood
* olijfolie
* knoflook
* tomaat
* rauwe ham
* basilicum
* ricotta
* vijgen jam

* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Snij de ciabatta in plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier .
* Besprenkel het brood met olijfolie en bak het in de oven ongeveer 8 minuten zodat het knapperig word .
* Snij de tomaat in blokjes besprenkel met olijfolie . Pers 2 teentjes knoflook erdoor heen , wat peper en basilicum er door roeren en koud weg zetten .
* Als het brood knapperig gebakken is uit de oven halen en direct met de knoflook insmeren . Rasp gewoon met het teentje knoflook erover heen aan beide kanten .
* Beleg je bruschetta’s met het tomaten mengsel . De andere bruschetta’s kunnen met rauwe ham , ricotta en vijgen jam .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *