Worteltjes taart

12 nov

Dit recept kwam ik deze week tegen bij keuken en liefde worteltaart met monchou-topping .
Ik “hoor” altijd iedereen denken bij de gedachten van worteltaart nee maar wat een combinatie hoe verzin je het !En toch maakte ik hem en liet heel de buurt mee proeven en wat waren ze verrast .

* 300 gram wortel geraspt
* 110 gram walnoten fijn gehakt
* 2 sinasappels de schil geraspt en de rest uitgeperst
* 1 theelepel kaneel
* snufje zout
* 140 ml zonnebloem olie
* 200 gram donker bruine basterdsuiker
* 2 eieren
* 200 gram bloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 200 gram monchou op kamertemperatuur
* 70 gram boter op kamertemperatuur
* 35 gram poedersuiker
* 25 gram honing

En een brownie of andere bakvorm bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 150 graden . Doe de gehakte walnoten , sinaasappelschil , kaneel , zout , olie en de eieren in een mok en klop het beslag luchtig door . Zeef de bloem en de bakpoeder erboven en klop het door tot er een mooi glad beslag ontstaat . Spatel de wortel door het beslag en doe het beslag in je bakvorm .Bak je taart in 60 minuten gaar en haal hem uit de oven . Laat de taart een paar uur helemaal afkoelen .

Klop voor de monchou topping de monchou , poedersuiker , boter , honing en wat sinaasappelsap tot een mooi glad glazuur en bestrijk de taart hiermee nog een paar uur in de koelkast laten ” opstijven ” en bestrooien met wat gehakte walnoten en je kan de taart serveren .

worteltjes-taart_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *