Verse Aspergesoep

Het witte goud zoals ze het zo mooi noemen ik ben er gek op ! Als soep , salade en als groente .
En wat is er nog lekkere dan verse soep bovendien benutten we zo alles van de asperge want weg gooien is zonde !

* 1 pond asperge’s
* 1 liter water
* 1 bouillon tablet voor kippensoep
* 50 gram roomboter
* 50 gram bloem
* verse ham
* 2 volle eetlepels creme fraiche
* wat verse kruiden ik gebruikte bieslook vers uit de tuin .

* Snij 2 cm van de uiteinde van de asperge’s af en schil ze met de dunschiller , doet de schillen en de uiteinde van de asperge’s met het water en de bouillon tablet in de pan en kook het op laag vuur een halfuurtje .
* Snij de asperge’s door het midden en kook deze de laatste 8 minuten bovenop de schillen mee zodat ze beet gaar zijn .
* Schep voorzichtig de asperges uit de giet de rest door de zeef zodat je bouillon overblijf .
* Verwarm de roomboter tot het gesmolten is en roer er de bloem doorheen , voeg voorzichtig wat bouillon toe en blijf goed roeren zodat er een glad papje ontstaat . Giet er steeds wat bouillon bij zodat er een mooie gebonden soep ontstaat .( waarschijnlijk hou je wel wat bouillon over )
* Voeg de 2 eetlepels creme fraiche toe blijf goed roeren met de garde zodat dit oplost in de soep , snij de asperge’s in stukken en voeg toe aan de soep .
* De soep opdienen met reepjes ham en wat verse kruiden .

Verse aspergesoep .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *