Diner

Varkenshaas Vindaloo

Een recept dit keer uit het boekje van de Plus .
Lekker op zaterdag avond makkelijk te maken een recept om zeker te bewaren !Het recept is voor 4 personen .

* varkenshaas 750 gram
* 75 ml blanke azijn
* theelepel paprika poeder
* 1 theelepel kerrie poeder
* zwarte peper
* 1/2 theelepel kardemon
* 3 eetlepels olie
* 2 rode uien in ringen
* 3 teentjes knoflook
* stukje van 4 cm gember wortel geraspt
* 1 rode peper zonder zaadjes fijn gesneden
* 1 theelepel suiker
* 200 ml gezeefde tomaten
* 200 ml vleesboullion
* verse kruiden coriander of peterselie

Snij de varkenshaas in blokjes ( niet te klein ) en marineer deze met de specerijen en de azijn laat het circa 1 uur staan in de koelkast .

Verhit de olie en fruit hierin de uien . Voeg de knoflook en gember toe en laat dit 1 minuut meebakken .
Schep het gemarineerde vlees , de rode peper , suiker , gezeefde tomaten en de bouillon erdoor en stoof het vlees in 30 minuten gaar , garneer het met de verse kruiden en serveer er friet of rijst bij .Vindaloo 13 februari (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *