Tomatensaus

16 jan

Wat gaan we doen als er iemand met 20 kilo tomaten voor de deur staat ? Juist breed uit lachend de deur opendoen .
Vervolgens bedenken wat gaan we hier nu van maken . Tomaten koken voor de soep en pasta saus want eigenlijk is dat wel heel lekker en simpel te maken .

* 8 ons ontvelden tomaten
* 1 grote ui
* 3 teentjes knoflook
* groot blikje tomaten puree
* zout
* peper
* suiker
* peterselie of basilicum

Ontvel de tomaten door middel van ze even in kokend water te liggen laat ze een beetje afkoelen en snij ze in blokjes ( 8 ons ) .
Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de ui en knoflook 4 minuten dan de tomatenpuree erbij en de blokjes tomaat .
Laat het geheel 10 minuten inkoken afmaken met wat zout en pepere verse basilicum of peterselie en je heb een heerlijke pasta saus .

Hou je van een pittig sausje kan je ook een pepertje fijn gesneden mee bakken .

 

Tomatensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *