Tarte tatin

30 sep

De herfst in aantocht dat smaak altijd naar appeltaart ! Dit keer eens geen ” gewone ” maar een omgekeerde om te bakken .
Het recept heb ik uit het boek van Cees Holtkamp de banketbakker .

Voor het deeg
* 100 gram roomboter
* 100 gram suiker
* snuf zout
* 250 gram bloem
* 2 eieren

Voor de vulling
* Het deeg
* 50 gram roomboter
* 50 gram kaneelsuiker ( 40 gram basterdsuiker en 10 gram kaneel )
* 4 appels jonagold
* bakvorm van 25 cm

1 Maak het deeg verpak het in vershoudfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast .
2 Verwarm de oven voor 0p 200 graden
3 Schil de appels , snij ze in vieren en verwijder het klokkenhuis .
4 Smelt de boter en giet dit in je bakvorm verdeel de kaneelsuiker over de boter en leg de appels met de bollevant in de taartvorm .
5 Rol de lap deeg uit groter de dan je bakvorm . Bedek de taart met de lap deeg en stop het deeg aan de rand goed onder je appelvulling ( zoals het opmaken van een bed )
6 Bak de taart op 25 minuten in de oven
7 Haal hem uit de oven laat hem 3 minuten staan en keer hem om op een bord af laten koelen en beginnen maar !

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *