Tagliatella bolognese

Italiaans , pasta , pizza wie is er niet gek op . Wij in ieder geval wel dus daarom maakte ik deze pasta vol met verse groente .


Tagliatella bolognese
 
Ingredients
  • 1 ui in ringen
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • ½ winterwortel door de helft en in dunne plakjes
  • ½ winterwortel door de helft en in dunne plakjes
  • 4 grote champignons in plakjes
  • 4 grote champignons in plakjes
  • 3 tomaten in blokjes
  • 3 tomaten in blokjes
  • 3 eetleplels tomatenpuree
  • 3 eetleplels tomatenpuree
  • 250 gram gehakt
  • 250 gram gehakt
  • 1 ons ontbijtspek
  • 1 ons ontbijtspek
  • 150 ml rode wijn
  • 150 ml rode wijn
  • 1 00 ml water
  • 1 00 ml water
  • 1 bouillon blokje
  • 1 bouillon blokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • handje basilicum blaadjes
  • handje basilicum blaadjes
  • verse tijm
  • verse tijm
  • olijfolie
  • olijfolie
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 250 gram verse tagliatelle
  • Parmezaanse kaas
Instructions
  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan en bak de ui , knoflook , champignons , winterwortel ,ontbijtspek en het gehakt hier in aan ongeveer 5 minuten .
  2. Voeg na 5 minuten de kruiden , water , wijn bouillon blokje , tomaten en de tomatenpuree toe .
  3. Roer het zachtjes door elkaar en laat de saus in 40 minuten inkoken en indikken .
  4. Haal de laurierblaadjes en de takjes van de tijm uit de saus .
  5. Kook de tagliatelle gaar en giet af , doe terug in de pan en roer de saus er door heen .
  6. Serveer de tagliatelle met Parmezaanse kaas .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: