Brood

Speltbrood met jam

Al een paar jaar bak ik zelf brood eerst in de broodbak machine later in de oven en broodbak machine de deur uit .

In de oven gaat best goed hoor alleen spaar ik toch voor een heuse broodbakoven .

De broodrecepten haal ik van de site van Levine zei bak al jaren brood en geef ook workshops .

Het speltbrood kom ook vanaf haar site en is geschikt voor twee broden , daarbuiten bak ik nog wel eens een ander brood erbij zoals nu m’n zuurdesem brood wat in de oven zit  .

Dat zuurdesem brood een vak appart is kwam ik al heel snel achter , in zuurdesem zit geen gist maar dit rijs door het natuurlijke proces dus in de koelkast uit de koelkast overal bakjes met stickers erop , datums en tijdstip .

Toch geef ik de moed niet op om te blijven proberen in September ga ik weer een workshop volgen bij het Kookpunt met Edwin Klaassen van het mooie boek Ik bak geweldig jij trouwens ook .

Ik-bak-geweldig-jij-trouwens-ook_img_150

Dan het jam verhaal alles wat ik teveel heb / koopt aan fruit maak ik jam van eigenlijk zo makkelijk en zoveel ” lekker ” plezier .

Als je van plan bent om jam te gaan maken zorg dan dat je altijd wat potjes met schroefdeksel heb , soda en geleisuiker  van Van Gilze .

1 kilo schoongemaakte peren ( mag zelfs wel 1100 gram zijn hoor )

500 gram gelei suiker

speculaas kruiden

soda

potjes met schroefdeksel

Breng de peren aan de kook en laat ze een poosje pruttelen tot het moes word , haal de staafmixer erdoor als je het te grof vind .

Doe ondertussen de lege potjes en deksels in een bak met soda en heet water .

Doe de gelei suiker bij de peren moes en 2 eetlepels speculaas kruiden laat de jam 3 minuten door koken .

Spoel de potjes schoon onder warm water zet ze op een theedoek en vul ze met de jam schroef voorzichtig de deksels erop en zet ze op zijn kop om af te koelen

jam 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *