Sinterklaasmonchoutaart

1 dec

Zo vlak voor de Sint bakte ik vandaag deze taart , een mond vol Sinterklaasmonchoutaart ! Wil je deze taart ook maken het recept is voor een springvorm van 24 cm . Ik maakte hem zelf in mijn vierkante bakblik dan kan je van die mooie vierkante blokjes serveren net even wat anders dan een puntje .

* 1 bakje monchou zacht&luchtig
* 250 gram kruidnoten fijn geslagen of geplet
* 1 sinaasappel schoongeboend
* 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
* 200 gram basterdsuiker
* 4 eierdooiers
* 1 ei
* 200 gram magere kwark
* 90 gram custard
* 1 theelepel kaneel
* 1 eetlepel bakpoeder
* Eventueel bak vaste chocolade korrels

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van je vorm met bakpapier . Bedek de bodem van je vorm met de fijn gemalen kruidnoten en druk het aan zodat er een mooie bodem ontstaat . Rasp de schil van de sinaasappel en pers de rest uit . Klop de boter met de suiker luchtig klop er 1 voor 1 de eierdooiers door en het hele ei . Voeg de kaneel , kwark , monchou , sinaasappelrasp en sap , custard en de bak vaste chocoladekorrels toe en klop het tot een glad mengsel , verdeel het over de kruidnootjes bodem . Bak de taart 1 uur in de oven laat de taart afkoelen en zet hem op daarna minimaal 1 uur in de koelkast . Voor het opdienen garneren met witte chocolade of andere garnering .

sinterklaas-monchou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *