Rundvlees met herfstbok

29 okt

Dit recept heb ik ooit uit een tijdschrift geknipt en is op de to-do stapel terecht gekomen , nu het vandaag dan een echte herfstdag was ook gelijk maar gemaakt .
Als ik een recept uit geprobeerd heb zijn er met het papiertje van het recept twee mogelijkheden bewaren of direct weggooien niks geen herkansing meer direct weg maar deze gaan we zeker bewaren !


* roomboter
* 600 gram runderriblappen
* 2 uien in grofe ringen
* 1 winterpeen ( 200 gram ) geschild en in blokjes
* 10 gram bloem
* bouillon tablet
* theelepel komijn
* 1 kruidnagel en 1 laulierblad
* 1 flesje Bockbier
* zilveruitjes
* aardappels

Smelt in de braadpan de boter en braad het vlees bruin aan beide kanten voeg dan de wortel , uien , bloem , komijn ,kruidnagel , laurierblad en de bouillon tablet toe en bak het nog 2 minuten mee.
Schenk het bier in de pan en +/- 300 ml water zodat het vlees goed onderstaat en laat het lekker in +/- 3 uur gaar sudderen .
Kook de aardappels gaar en maak er puree van en zet dit in de oven .
Voeg bij het stoofvlees nog zilveruitjes toe de laatste 20 minuten .

000101_1034

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *