Roze koeken

23 feb

Wie ken ze niet van “vroeger ” die mier zoete roze koeken , en toch ging ik ze maken met het recept van Laura’s Bakery .

Voor de cakejes

* 100 gram boter op kamertemperatuur
* 100 gram suiker
* 2 eieren
* 1 theelepel vanille-extract
* 100 gram zelfrijzend bakmeel
* snufje zout

Voor het glazuur

* 30 gram frambozen ( diepvriesvak )
* 100 gram poedersuiker
* eventueel 1 eetlepel water

Mix de boeter met de suiker romig voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix als laatste de bloem er door .
Verwarm de oven voor op 160 graden , vet de muffin vormpjes in en bestrooi ze met bloem zo kan je straks je papiertje er makkelijk afhalen . Plaats de vormpjes in een muffin vorm en schep het beslag erin plaats de vorm in de oven en bak de cakejes 15 minuten op 160 graden .
Haal de cakejes uit de oven laat ze iets afkoelen en verwijder de papieren vormpjes .

Maak het glazuur door de frambozen te pureren . Meng het sap met de poedersuiker voeg als het erg dik is wat water toe . Doop en draai je cakejes door het glazuur en laat ze nog een uurtje staan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *