Rode uientaartje

10 nov

Dit kwam ik deze week tegen in het blad van de Plus dus snel aan de slag voor dit overheerlijke uien taartje .

 

Voor het deeg
* 200 gram bloem
* 100 gram boter in kleine blokjes
* 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
* mespuntje cayennepeper

De vulling
* 2 eetlepels olijfolie
* 4 rode uien in ringen
* 2 teentjes knoflook fijn geperst
* 1 lepel honing
* 1 lepel balsamicoazijn
* 2 eetlepels ketjap manis
* stukjes feta

Meng de bloem , boter , en de cayenne peper tot een kruimelig mengsel voeg de Parmezaanse kaas en 3 a 4 eetlepels ijskoud water toe , kneed een bal van het deeg en laat het verpakt in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast .

Verhit de olijfolie voeg de uienringen en de knoflook toe en laat het 15 minuten stoven met een deksel op de pan .
Roer het af en toe om en schenk na 15 minuten de honing er bij laat de uien op een hoge stand op het gas karamelliseren .
Voeg de balsamicoazijn en de ketjap manis toe en laat dit al roerend verdampen .
Verwarm de oven voor op 190 graden rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad
en bekleed je vorm ermee ( 1 grote of 4 kleinere )prik gaatjes in de deegbodem .
Bak de bodems 10 minuten in de oven gaar neem de bodems uit de oven en laat ze iets afkoelen haal ze uit de vorm verdeel het uienmengsel in de bakjes van deeg verdeel de feta bak ze nog 4 a 5 minuten tot de kaas wat gesmolten is

uien taartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *