Rabarber kruimel taart

Wil je nog snel een taartje bakken voor het weekend deze is zo gemaakt en met elke fruitsoort te maken .
Ik nam rabarber dat is er nu volop , maar aardbeien en appel zijn ook niet verkeerd dat kan ik je vertellen .

Vulling :

* 1 pond rabarber
* 20 gram maizena
* 20 gram vanille suiker
* pakje marsepein 200 gram ( Dr Oetker )

 

Deeg :

* 125 gram suiker
* 250 gram bloem
* 150 gram koude boter in blokjes
* 80 gram havermout
* 3 gram bakpoeder

Was de rabarber en snij in stukken van 1 cm . Verwarm de oven vast voor op 180 graden . Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of met de hand toto een kruimelig deeg .Vet een rechthoekige bakvorm in en bekleed hem met bakpapier .Strooi 3/4 van het deeg in de vorm als bodem . Meng de rabarber met de maizena en vanillesuiker en verdeel het fruit over de bodem .Rasp de marsepein en strooi dit over het fruit . Strooi de rest van het kruimeldeeg over het fruit en plaats je taartje in de voor verwarmde oven bak hem in 1 uur mooi bruin . Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen ik plaats hem daarna zelf nog altijd een paar uurtjes in de koelkast voor het opdienen hij word dan wat steviger .
Bestrooi hem voor het opdienen nog met wat decoratie poeder of poedersuiker .

Als laatste nog te vermelden het recept is afkomstig van Baskel.net .

 

rabarber (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *