Quiche

14 jun

Niet meer weg te denken deze heerlijke quiche .
In tientallen varianten te bedenken en te maken heerlijk voor de zaterdag avond .
Ik maakte er 1 gevuld met uien , spekjes en als kaas port salut en 1 met uien , champignons , paprika , tomaat en kaas .
Met het bladerdeeg uit het koelvak in de supermarkt ook nog makkelijk voor de zaterdag avond .

* bladerdeeg
* 4 eieren
* 250 ml slagroom
* zout peper en kruiden naar keuze
* inhoud naar keuze bv broccoli , paprika , prei , zuurkool , ananas , champignons , gehakt , spekjes enz enz
* kaas naar keuze

Bak of kook de groente voor de vulling en laat het in zijn geheel even uitlekken in een vergiet .
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet 1 of 2 kleine springvormen in .
Bekleed deze met het bladerdeeg en verdeel de vulling erop .
Klop de eieren los met de slagroom en kruiden en schenk het mengsel erover heen .
Bestrooi of beleg het met kaas en schuif het in de oven afbakken op 40 minuten .

Kijk af en toe even in de oven word de quich snel bruin zet je over terug naar 180 graden hij heb echt wel 40 minuten nodig om af te bakken .taart (2 van 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *