Quiche met rode ui

Altijd makkelijk zo op de vrijdag of zaterdag avond om een quiche in de oven te schuiven . Je kan deze helemaal klaar zetten van te voren en s’avond de room erover schenken en zo de oven inschuiven .


Quiche met rode ui
 
Cook time
Total time
 
Ingredients
  • 1 grote rode ui door de helft in ringen
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 4 grote champignons in plakjes
  • 100 gram katenspek in reepjes
  • 175 ml slagroom
  • 3 eieren
  • peper
  • stukje brie in plakken
  • olijfolie
  • Bakblik 16 cm
  • Oven voorverwarmen 180 graden 35 tot 40 minuten afbakken
Instructions
  1. Fruit de ui , champignons en de knoflook . Laat het een kwartier zachtjes bakken en laat het uitlekken .
  2. Bestrooi je werkplek met bloem leg de plakjes deeg net met de randjes op elkaar zodat er een vierkant ontstaat bestrooi het met bloem en maak er met de deegrollen 1 groot vierkant van .
  3. Vet je springvorm in en bekleed hem met het deeg laat het overtollige deeg eraan dat vouwen we straks terug .
  4. Klop de eieren met de slagroom en peper tot een romig mengsel verdeel de vulling met de ui over je taartbodem en schenk de room erover heen .
  5. Nu afbakken in 35 minuten op 180 graden haal je taartje uit de oven verdeel de brie erover plaats nog 5 minuten terug in de oven en je heb een heerlijk hartig taartje .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: