Pretzels

21 mrt

Pretzels hier niet zo bekend maar in Duitsland zo de meer . Ik maakte ze afgelopen zaterdag en ze smaakte zeer goed . Even wat werk en wat handigheid maar dan heb je ook iets speciaals .

Voor het deeg :

* 350 ml water op kamer temperatuur
* 600 gram tarwebloem
* 20 gram suiker
* 11 gram zout
* 21 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist
* 50 gram roomboter

Voor de afwerking :

* zee zout
* 40 gram baking soda
* 800 gram water
* 1 los geklopt ei

Belangrijk wat plek in de vriezer !

* Kneed van de ingrediënten voor het deeg een mooi soepel deeg en laat dit +/- 1 uur rijzen .
* Verdeel het deeg daarna in stukken van 75 gram . En rol het deeg uit tot lange slierten dit zal niet in 1 keer lukken dus herhaal het een paar keer .
* Vorm de pretzels nu als een krakeling en plaats ze op bakpapier op kleine plankjes op deksels zo dat je ze de vriezer in kan schuiven .
* verwarm de oven voor op 220 graden
* Breng nu de 8oo gram water aan de kook los hier voorzichtig de baking soda in op ( pas op want het gaat heel even hard bruissen )
* Haal de pretzels uit de vriezer en pocheer ze 1 minuut in het water en plaats ze op een bakblik .
* Bestrijk de pretzels met ei bestrooi ze met het zeezout bak ze af in ongeveer 10 tot 15 minuten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *