Pizza borrel broodjes

12 aug

Pizza borrel broodjes een mooi klein maatje en in diverse smaken en dat zo in het weekend wie lust dat nou niet ?

Nodig voor 16 broodjes van 60 gram :
* 500 gram bloem type00
* 3 gram droge gist of 9 gram verse gist
* 12 gram zeezout
* 280 gram water

Topping naar keuze :

* Pizzasaus , mozzarella , olijf , tomaat in olie , salami .
* Rode ui , spekblokjes uitgebakken , kaas .
* Pizza saus , verse worst ( eerst bakken en in plakjes snijden ) , Parmezaanse kaas .

* Kneed voor het deeg de ingrediënten tot een soepel deeg en laat het 40 minuten rijzen .
* Verwarm de oven voor op 210 graden .
* Vorm er daarna bolletjes van van 60 gram laat deze 10 minuten rusten .
* Sla de bolletjes plat en vorm ze gelijk rond sla ze voor een tweede keer plat en beleg ze met de topping plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier .
* Direct afbakken 8 tot 10 minuten op 200 graden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *