Patatje stoofvlees

21 jul

Ach wat ze over de grens kunnen kunnen wij toch ook daar hoeven we niet voor naar onze buren !

* 25 gram boter
* 600 gram sukadelappen
* 2 laurierblaadjes
* 1 eetlepel grove mosterd
* 1 flesje donkerbruin Belgisch bier
* 100 ml runderbouillon
* 2 uien gesnipperd
* 2 teentjes knoflook geperst

Vethit de boter in een grote braadpan . Bestrooi het vlees met peper en zout en braad het 5 minuten aan in de pan .Neem het vlees uit de pan en fruit de uien en knoflook voeg de laurier en mosterd toe en leg het vlees terug in de pan , giet het bier en bouillon erbij breng het aan de kook en zet daarna het gas laag en laat het 2 uur stoven.
Haal na 2 uur het vlees uit de pan snij het in kleinere stukken nog even terug in de pan en door roeren .
Serveer het stoofvlees met friet vers of uit de diepvries .

Eventueel een halve tomaat even met wat kruiden en paneermeel in de oven ( 10 minuten op 220 graden ) en onze Belgsiche maaltijd is klaar.

 

patat stoofvlees (1 van 1)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *