Paprika herfst taartjes

28 nov

Aan deze paprika taartjes voegde ik zelf nog kastanje champignons toe om ze een herfst tintje te geven . Deze taartjes smaken uitstekend zo op de zaterdag met een heerlijke kom soep erbij .

  • 6 kleine vormpjes of 1 grote vorm ingevet ik gebruik zelf altijd een bus spray ( trennspray ) om in te vetten je kan ook wat boter smelten en met een kwastje invetten .

* 6 plakjes hartigetaartdeeg ontdooid
* 1/4 paprika rood , geel en groen in dunne reepjes
* 6 kastanje champignons
* 3 eieren
* 1/2 pakje spekblokjes uitgebakken
* 250 gram ricotta
* Ruccola
* olijfolie
* kruiden peper en zout

Verwarm de oven voor op 190 graden . Bekleed de taartvormpjes met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem . Verdeel de uitgebakken spekblokjes , paprika en de kastanje champignons over het deeg . Klop de eieren los met de ricotta breng op smaak met peper en zout en eventueel wat kruiden .Verdeel het mengsel over de taartjes en bak de taartjes midden in de oven in 25 minuten goudbruin . Meng de rucola met olie , azijn , peper en zout . Serveer de taartjes uit de oven met een pluk rucola erop .

paprika-ricotta_

2 Replies to “Paprika herfst taartjes

  1. Mooi recept, Wendelien. Moet je de vormpjes niet eerst bestrijken met boter en eventueel met paneermeel of bloem bestrooien om de taartjes makkelijker uit de vorm te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *