Oostenrijkse kaiserschmarrn

8 jul

Met de vakantietijd voor de deur maar eens een recept van over de grens echte Oostenrijkse kaiserschmarrn ! Wie kent ze niet ! Misschien vanavond wel bij jullie op de tafel .

Voor 2 personen

* 75 gram zachte boter
* snufje zout
* 1/2 citroen geraspt
* 3 eieren
* 50 gram geschaafde amandelen
* 75 gram bloem
* 1.5 dl melk
* 60 gram suiker
* eventueel handje gewelde rozijnen

Scheid de eieren in dooiers en eiwit . Klop de boter met het zout en de citroen met een mixer . Voeg langzaam de eierdooiers , bloem , melk en de amandelen toe en klop het tot een glad beslag . Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker geleidelijk toe . Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag . Smelt een klontje boter in de pan gooi de helft van het beslag in de pan eventueel een handje rozijnen erop en wacht tot de onderkant goud bruin is . Draai de pannenkoek om en laat de andere kant goud bruin worden . Maak vervolgens stukjes van de pannenkoek en serveer hem met een stukje boter en poedersuiker .

kaiserschmarrn (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *