Moussaka

29 jul

Omdat ik elke jaar elke zomer toch weer naar Griekenland gaat verlangen dacht ik ik ga eens een Grieks recept maken dat maak het verlangen misschien iets minder .

Al snel kwam ik tot de conclusie dat dat niet zo was maar ondertussen had ik wel lekkere Moussaka .

* recept voor 4 personen

* 1 kilo vaste aardappels

* 1 aubergine

*  zout en peper

* 1 ui

* 2 teentjes knoflook

* 500 gram gehakt

* 500 gram tomatenblokjes

* 2 eetlepels boter

* 2 eetlepels bloem

* 375 ml melk

* 1/2 kippenboulion blokje

* 2 eieren

* 75 gram kaas Kefalotiri of parmezaan

* keukenrol

* olijfolie

* kruiden ik heb zelf souvlaki kruiden

* nootmuskaat

Kook de aardappels bijna gaar , was ondertussen de aubergine en snij in plakken van 1/2 cm bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 15 min liggen , pel ensnipper de ui en de knoflook.

Bak de aubergine in kleine porties in de olijfolie en laat ze op het keukenpapier uitlekken

Verhit de olie in de pan en rul het gehakt met de knoflook en ui en kruiden breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Roer de tomatenblokjes als laatste er doorheen en voeg nog een klein beetje kaneel toe .

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden .

Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje en voeg de bloem toe haal het even van het vuur af en voeg de melk toe niet in 1 keer je kan later altijd nog melk toevoegen , doe het 1/2 kippenbouillon blokje erbij en verwarm het zachtjes goed roeren hoor !

Kluts de 2 eieren en doe er 4 lepels saus bij roer het goed door en doe het eimengsel weer in het pannetje saus maak het op de gewenste dikte en roe r er nog wat nootmuskaat door .

Vet een ovenschaal in leg hier een laag van de plakjes aardappel in daarover het gehakt mengsel en dan de gebakken aubergine’s erop giet de saus erover heen en de kaas naar keuze en bak de moussaka 40 minuten in de oven.

Kαλή όρεξη! of zoals wij hier zeggen Eet smakelijk !

En als laatste ook de volgende dag kan je hem opwarmen dan is die misschien nog lekkerder !

mousaka

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *