Meatloaf

17 feb

Gehakt brood stond al zo lang op de to-do list tot ik me gisteren middag bedacht en nu ga ik het maken ! Zoveel werk is het niet maar jullie kennen het wel sommige dingen schieten gewoon in de slof .
Ik vind de smaak verrukkelijk en zal het dan zeker vaker maken .

Voor 4 personen

* 1,5 ons ontbijtspek
* 1 pond gehakt half om
* 1 grote ui
* 1 rode paprika
* 100 ml tomatenketchup
* 2 theelepels mosterd
* 1 ei
* 2 beschuitjes als paneermeel
* 100 gram geraspte kaas

Verwarm de oven op 190 graden . Halveer de paprika verwijderd het zaad en snij hem in kleine blokjes van onder dan 1 cm . Snipper de ui . Meng het gehakt met de ui , rode paprika , tomatenketchup , mosterd , ei , paneermeel en de geraspte kaas . Eventueel nog peper toevoegen geen zout want de ontbijtspek is ook al zout .
Leg een vel bakpapier op de aanrecht en leg de plakken ontbijtspek er over uit , scheur het ontbijtspek in het midden open zodat je lange plakken krijg . Vorm van het gehakt een ” broodje ” en leg het op de ontbijtspek vouw alles wat overblijf aan ontbijtspek om je ” broodje ” heen . Leg het geheel met het bakpapier voorzichtig in een bakblik of ovenschaal en plaats het 60 minuten in de oven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *