Maaltijd Minestronesoep

5 jan

Ik hou er wel van na een zaterdagmiddag in de tuin gewerkt te hebben of lekker weg geweest te zijn dan zo’n stevige soep op je bord zalig ! En als het dan ook nog in de richting gaat van de tomaten achtige soepen dan kan het niet meer mis gaan !

* olijfolie
* pakje spekblokjes
* 1 ui gesnipperd
* 1 winterwortel geschild en in blokjes
* 2 teentjes knoflook uitgeperst of fijn gehakt
* 2 stengels bleekseldeij in schijfjes
* 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
* klein potje witte bonen
* 50 gram risottorijst
* 2 saucijzen in plakjes snijden
* klein blikje tomatenpuree
* 2 blikken tomatenblokjes
* 700 ml vleesbouillion
* parmezaanse kaas
* eventueel basilicum of selderij , peterselie om te garneren .

Verhit de olijfolie in een pan en bak hier de ui en de spekblokjes zachtjes in +/- 5 minuten tot de ui zacht is . Voeg de bleekselderij , winterwortel , tomatenpuree , Italiaanse kruiden en de knoflook toe en bak het enkele minuten mee .Voeg de tomatenblokjes , rijst en de bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken .
Voeg na 10 minuten de worst en de witte boontjes toe en laat het nog een keer 10 minuten doorkoken .
Serveer de soep in een grote kom of diep bord garneer met wat kaas en eventueel wat verse kruiden .

maaltijd minestrone soep (1 van 1)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *