Lunteren

Een paar weken geleden waren wij in Ede op een food dag omdat we daar tijd te kort kwamen en nog een aantal winkeltjes wilden bekijken heb ik zelf een winkel route gemaakt in Lunteren.

Gisteren was het zover en hebben wij al die heerlijke winkeltjes bezocht want ik ben gek op dat soort winkeltjes met al die lekkere dingen .

Eerst bezochten wij slager Visser deze slacht zelf koeien en varkens , wij hebben daar pas een rondleiding in het slachthuis gekregen dit zag er zo schoon uit en de man vertelde en legde zoveel uit dat wij dachten dit moet wel goed vlees zijn .

vlees 1

Na onze inkopen daar gedaan te hebben konden we het achter laten in de koelcel om het later in de middag op te halen

Daarna gingen we naar de kippen op boederij van Steenbergen in Bennekom , mensenlief 50.000 kippen waar praat je over ! Deze leggen bijna allemaal 1 eitje per dag ( 45.000 eieren per dag ) we kregen een leuke verhaal en goede uitleg , daarna gingen de kippen naar buiten je weet niet wat je ziet .


kippen blog

 

Nog even in het leuke winkeltje snuffelen en inkopen doen en dan weer op naar de volgende .

kippenwinkeltje
Weer terug in Lunteren bij het Doesburger erf zo’n leuk en gezellig winkeltje met jam , mosterd , kaas , vruchtensap enz en bovendien konden we er lekker en gezellig koffie drinken in huiskamer sfeer .koffieDaarna op naar het et schuurtje ook zo’ lekker winkeltje waar je alles mee wil nemen hier verkochten ze ook weer het bekende wijn van de veluwe , bakmixen kaas, jam enz enz .maar toch verrassend genoeg vind je overal wat van je gading dus zo ook hier weer .

schuurkeDan als laatste van deze dag de Remeker boederij hier word kaas gemaakt van Jersey koeien de melk van de koeien is dikker en romiger en dat proef je aan de kaas terug .

Een paar weken geleden proefde wij deze kaas voor het eerst en ik moet nogmaals zeggen als je van kaas hou is dit een kaas die alle andere kazen overtreft .

remeker
En dan bij thuiskomst gaan we bedenken wat we er allemaal weer van gaan maken en wanneer we wat gaan bakken even slaat de schrik me om mijn hart want ik zie dat er in de bakmix Wageningse kruidkoekmix lauwe karnemelk moet en als ik nou ergens vies van ben is het dus karnemelk dus ik zal eens bedenken hoe ik dit op gaat lossen !


eind foto

 

 

2 thoughts on “Lunteren

 1. Lieve Wendelien,
  Wat een goed plan van je om van de diverse leuke winkeltjes een route te maken.
  Ik hou me aanbevolen voor een routebeschrijving.
  Groetjes,
  Heleen
  ( p.s., zou als ik jou was toch het recept een maken met lauwe karnemelk, want het kan goed zijn dat je de karnemelk op zich helemaal niet proeft in het recept, maar dat het wel kan bijdragen aan de totaal smaak!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *