Gebak taart

Kwarktaart met pruimen

Met volop vers fruit is het soms wel eens moeilijk om een keuze te maken wat we als eerste zullen gaan bakken .
Dan toch maar voor de kwarktaart met pruimen .

* 800 gram pruimen door het midden en ontpit
* 275 gram boter
* 250 gram zeeuwse bloem of anders gewone bloem
* 250 gram suiker
* 1 pakje vanillesuiker
* 2 eieren
* 500 gram magere kwark
* 100 gram puddingpoeder ( pakje pudding zonder koken )
* snufje zout
* springvorm 24 cm

1 Verwarm de oven voor op 180 graden

2 125 gram boter met de bloem en 125 gram suiker en een snufje zout mixen zodat er een kruimeldeeg ontstaat .

3 Vet de springvorm in en verdeel 2/3 van het kruimeldeeg over de bodem en de rand en druk het stevig aan , bak de bodem vast 10 minuten voor in de oven .

4 mix de andere 150 gram boter , 125 gram suiker , vanillesuiker tot een luchtig geheel , voeg 1 voor 1 de eieren toe en als laatste de kwark .

5 haal na 10 minuten de bodem uit de oven en verdeel het kwarkmengsel over de bodem druk de pruimen bovenop de taart en plaats hem +/- 60 tot 70 minuten terug in de oven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *