Koningsdag

Oké morgen koningsdag normaal altijd even over de braderie en naar de bakker ! Ik denk dat ik morgen maar heel de dag in mijn kansloze pak blijf lopen en niet naar buiten gaat ! Dus dan maar effe de keuken in vanmiddag om dan toch nog iets te hebben morgen ochtend bij de koffie .

* 250 gram roomboter
* 250 gram zelfrijzend bakmeel
* 2 ons gedroogde abrikozen
* 5 eieren maat M
* 8 gram kaneel
* 250 gram basterd suiker

* 100 gram poedersuiker
* sinaasappel marmelade

Laat de abrikozen een avond van te voren wellen zet ze even op het vuur tot het water kookt ( of in de amaretto ) van het vuur halen en laat ze heel de avond en nacht wellen . Mix het zelfrijzend bakmeel , roomboter , kaneel , basterd suiker en eieren op een hoge stand toto een mooi en luchtig beslag . Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius . Giet de abrikozen af dep ze droog en snij ze in kleine stukjes . Spatel ze door je beslag vet je tulband vorm in en doe je beslag er in .

Zet je tulband in de oven en bak hem een uur op 170 graden , controleer na een uur of je tulband gaar is door er even in te prikken met een prikker , is deze droog dan is je tulband gaar .
Laat hem even afkoelen en stort hem na 10 minuten uit de vorm laat hem een half uur afkoelen met een broodplank erop dan trek die weer aardig recht , je kan het wel hij kom altijd omhoog in de oven .
Maak een glazuur van 3 eetlepels jam , de poedersuiker en een paar druppels water . Giet dit na een half uur over de cake en laat alles nog een uur afkoelen en de glazuur hard worden .

Oranje cake (1 van 1)

One thought on “Koningsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *