Knolselderijsoep

30 nov

Je kom zo wel eens recepten tegen waarvan ik denk dat moet ik toch een keer gemaakt hebben , dat moet je een keer geproefd hebben wie weet is het wel super lekker en maken we het nog een keer . Dit recept is er 1 van en inderdaad lekker was het soepje maar of ik het nog een keer maakt ? Ja wel hoor !

* 1 kilo knolselderij schoongemaakt in stukjes
* 1 grote ui in ringen
* 3 teentjes knoflook fijn gesneden
* 1 theelepel nootmuskaat
* 125 ml slagroom
* olie om in te bakken
* Peterselie
* Olijfolie
* 1 liter kippenbouillon
* 3 rijpe handperen

Doe de olie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuten , voeg daarna de knolselderij toe en laat het even 5 minuten meebakken . Voeg de kippenbouillon en de nootmuskaat toe en kook het geheel in 20 minuten gaar . Maak de peren schoon en snij ze in stukken voeg de peren aan de soep toe , haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of pureer zeef .
Voeg de slagroom toe en eventueel peper en verwarm de soep 5 minuten door . Snij de peterselie fijn en meng hem met wat olijfolie serveer dit als laatste op de soep .

knolselderij-soep_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *