Kippedijen

21 jul

Vroeger maakte we alles van kipfilet tegenwoordig de ” modernere ” versie kippedijen filet .
Iets vetter maar prachtig vlees om van alles mee te maken smaakvol zeker op de BBQ
Zo maakte ik afgelopen week deze spiesjes ermee voor op de BBQ lekker met tzatziki .

* 1 kilo kippendijen goed voor 9 spies .
* 3 teentjes knoflook fijn geperst
* 2 eetlepels ketjap
* 1 theelepel sambal
* 1 eetlepel zonnebloemolie
* 1 eetlepel vijf spice kruiden ( Indische toko )
* citroen voor de garnering
* voor de rest wat je tussen het vlees wil gebruiken ui , paprika , champignons , ananas
* tzatziki ( koelschap supermarkt )

* Snij de kippendijen in stukjes niet te klein dat brand eerder aan met bakken .
* Doe de stukken kippedijen in een schaal en roer ze met de knoflook , ketjap , sambal ,olie en de kruiden om .
* Dek de schaal af en laat een 3 uurtjes in de koelkast staan zo kan alles in het vlees trekken.
* Rijg alles aan de spiesjes met de groente ertussen en ze zijn klaar voor op de BBQ .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *