Kersttulband van Rutger

25 dec

Deze heerlijke tulband kwam ik tegen op de Facebook pagina van Rutgerbakt ! Toch gisteren morgen nog gemaakt voor jullie te laat maar wie weet voor volgende week nog het zijn en blijven tenslotte feestdagen !

 

Vulling
* 150 gram rozijnen
* 60 gram cranberry’s
* 50 gram sukade
* 80 ml amaretto

Voor het deeg
* 250 gram amandelspijs
* 200 gram boter op kamer temperatuur
* 125 gram witte basterdsuiker
* snufje zout
* rasp van 1 citroen
* 4 eieren op kamertemperatuur
* 200 gram bloem
* 3 1/2 theelepel bakpoeder

Veder nodig
* paneermeel
* boter om de vorm in te vetten
* 2 eetlepels bloem
* 150 gram poedersuiker voor het glazuur
* 2 eetelepels water of amaretto
* amandel schaafsel

Zet een avond van te voren de rozijnen en cranberry’s in amaretto en laat deze heel de nacht wellen .

Verwarm de oven voor op 160 graden , vet je tulband vorm in en bestrooi hem licht met paneermeel .
Doe de spijs , basterdsuiker , zout , en de citroenrasp in een kom en klop het tot een luchtig mengsel . Ongeveer 5 minuten . Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop deze door het beslag meng de bloem en de bakpoeder en zeef deze in gedeeltes boven het beslag .Spatel de bloem er voorzichtig door .
Laat de gewelde vruchten even uitlekken in een zeef en schep ze voorzichtig door de 2 eetlepels bloem , schep ze daarna door het beslag .
Doe het mengsel in je vorm en bak de tulband in 60 tot 70 minuten af .Haal de tulband uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen en stort hem daarna op een rooster en laat de tulband helemaal afkoelen .

Rooster in een pan wat amandelschaafsel , meng de poedersuiker met de amaretto of water tot een glazuur en giet het over de tulband nog wat amandelschaafsel erover heen en je feestje kan beginnen .

tulband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *