Hapjes

Kaas koekjes

Deze kaaskoejes voor op de zaterdag of zondag middag glaasje vreugde erbij wat wil een mens nog meer .

Bovendien zijn ze in een handomdraai gemaakt de meeste tijd gaat in het deeg op laten stijven zitten

* 75 gram tarwebloem
* 75 koude boter in blokjes
* 75 gram gruyère kaas geraspt ( of een ander kaas soort )
* snufje zout

Doe de bloem boter en een snufje zout in een kom en meng het met een keukenmixer of met je hand tot een deeg wat op broodkruim lijkt .
Voeg de kaas toe en kneed het nu wel met de hand tot een luchtige bal deeg .Verpakt het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur opstijven in de koelkast , ik maakte zelf het deeg een avond van te voren en dat gaat ook prima hoor leg het dan een half uur voor gebruik uit de koelkast .

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en rol na een uur het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een lap van 5 mmm dik . Steek met een glas rondjes uit je deeg en leg ze op je bakplaat geef ze voldoende ruimte om uit te zetten .
Bak ze ongeveer 15 minuten goud bruin haal het bakblik uit de over en maal wat peper over de kaaskoekjes heen , leg ze daarna op een rooster en laat ze afkoelen .Kaaskoekjes 21-1-2015 (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *