Italiaanse kippensoep

Weer eens wat anders dan Italiaanse tomatensoep deze kippensoep .Zo lekker tussen de middag vol met verse groente en bovendien super slank ! Dat is ook niet geheel onbelangrijk zo tijdens deze decembermaand .

* 1 kip soepstuk of kippenpoot
* 1 liter kippenbouillon
* 1 ui in ringen
* 3 teentjes knoflook fijn gehakt
* 1/2 winterwortel of vier waspeentjes
* 2 stengels bleekselderij
* 200 gram witte bonen oeps uit pot
* olijfolie
* verse basilicum
* geraspte mozzarella

Koop het stuk kip gaar in 1 1/2 liter kippenbouillon . Haal het stuk kip uit de pan en laat het wat afkoelen om daarna schoon te maken en in stukjes te snijden . Doe in een andere pan een scheut olijfolie en laat hierin de knoflook en ui 3 minuten bakken . Voeg de wortel en bleekselderij toe nog 3 minuten laten mee bakken , voeg dan een liter kippenbouillon toe . Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken , voeg dan de witte bonen en de kip toe laat nog 5 minuten door koken dan zijn de witte bonen ook warm . Serveer de soep met wat mozzarella en verse basilicum .

italiaanse-kippensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *