Italiaanse kip

6 okt

Dit recept staat al heel lang op de To-Do list alleen de moeilijkheid een lekkere verse kip te vinden . Dat is dus nu gelukt nadat ik een goeie ouderwetse poelier ontdekte op de markt in Dordrecht . Ik moet dan wel even op de fiets springen op vrijdag of zaterdag maar dat heb ik er graag voor over .

* 1 kip van +/- 1500 gram
*  olijfolie
* 2 grote uien gesnipperd
* 150 ml witte wijn
* 500 gram Pomodori tomaten in blokjes gesneden
* 3 teentjes knoflook
* 1 grote rode , groene en gele paprika zaadlijsten verwijderd in reepjes
* 80 gram zwarte ontpitte olijven
* basilicum en amandelschaafsel

1 Snij de kip in stukken

2 Verhit de olijfolie en bak de uien en knoflook op middelhoog vuur voeg de kip toe en bestrooi met zout en peper . Bak de kip ongeveer 15 minuten mee.

3 Voeg de wijn toe laat 10 minuten wat verdampen en voeg de helft van de tomaten toe zet het vuur laag en laat de kip gaar sudderen in de pan .

4 Als de kip bijna gaar is verhit olijfolie in een andere pan en bak hier de paprika in gaar voeg de olijven , basilicum en tomaten toe en laat het 20 minuten zachtjes koken . Haal de kip uit de andere pan en voeg hem aan het paprika mengsel toe . Serveren met wat amandelschaafsel eroverheen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *