Indische gehaktballen

17 mrt

Dat sommige dingen toch zo vrij simpel zijn , maar makkelijk en snel te maken . Voor deze Indische gehaktballen hoef je geen chefkok te zijn en dus voor iedereen makkelijk te maken .

* 500 gram gehakt half om
* 1 zakje nasi kruiden 50 gram
* 1 ei
* 1 theelepel sambal
* 2 eetlepels ketjap
* 3 teentjes knoflook fijn gesneden
* 2 uien in ringen
* boter om in te bakken
* 50 gram paneermeel
* pindasaus
* gebakken uitjes ( gedroogd )

Meng het gehakt met de nasi kruiden , sambal , ei en ketjap en maak er kleine ballen van , eventueel paneermeel toevoegen als je gehakt te “nat” is . Laat de boter in de koekenpan smelten en bak fruit de uien en knoflook . Haal de uien uit de pan laat opnieuw boter smelten en braad de balletjes gehakt hierin voeg op het laatst de uien opnieuw toe en laat ze nog zo’n 10 minuten mee bakken . Verwarm de pindasaus , dien de balletjes op met pindasaus en de uitjes .

Ook voor het weekend als hapje te maken .

4 Replies to “Indische gehaktballen

  1. Ik probeer een beetje zuinig om te gaan met zout dus ook met gehaktkruiden zodat ook andere mensen mijn worstenbroodjes kunnen eten . Het kan ook aan het merk gehaktkruiden liggen, u ben vrij om meer toe te voegen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *