Hongaarse goulash

12 jan

Eigenlijk ook wel lekker dat koude weer wat op komst is zo gaat het altijd borrelen van inspiratie .
Tientallen dingen die je zo op kan noemen wat ik alleen lekker vind met koud weer .
Zo ook deze goulash het is zo dat ik altijd goulash at met de wintersport dus vandaar het hier ook alleen eet met koud weer .

* 2 eetlepels olie
* 3 uien in ringen
* 1 blikje tomatenpure3 ( 70 gram)
* 1 kilo riblappen in grote stukken
* 1 eetlepel paprika poeder
* 3 paprika’s geel groen en rood in reepjes gesneden
* 3 laurierblaadjes
* 3 teentjes knoflook uitgeperst
* 500 ml vleesbouillion
* eventueel maizena of ander bindmiddel

Verhit de olie in de braadpan en fruit hierin de uienringen even bruin voeg de knoflook en de tomatenpuree toe schep het vlees en de paprika poeder erdoorheen .
Schep alles door elkaar en voeg de paprika en laurierblaadjes toe de vleesbouillon erbij en laat alles zachtjes 2,5 uur stoven .
Af en toe wel even roeren en kijken of er nog genoeg vocht in de pan is . Als het vlees gaar is na 2,5 uur het vlees uit de pan halen en in stukjes snijden , terug doen in de pan en je goulash afmaken met eventueel een beetje maizena als je de saus te dun vind .
Serveren met rijst of aardappelpuree .

P.S ik snij het vlees altijd pas klein als het gaar is en uit de pan kom je kan dan veel kleinere stukjes van het vlees snijden .

goulash (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *