Hete bliksem

28 dec

Hete bliksem stond al even op het lijstje nog gemakkelijk te maken ook .
De naam is te danken door het gebruik van appels deze bevatten veel vocht waardoor door het koken het gerecht lang zijn hoge temperatuur behoud .

* aardappels naar behoefte geschild
* zoete en zure appels ik gebruikte 3 appels in het totaal geschild en in stukken gesneden
* 1 grote ui schoongemaakt in halve ringen
* spekblokjes uitgebakken
* rookworst
* bouillonblokje
* kaneel

Doe de aardappels in de pan met water en het bouillonblokje breng het aan de kook doe dan de uien en de appels er boven op strooi er wat kaneel over en laat het geheel gaar koken +/- 20 minuten .

Bak ondertussen de spekblokjes uit en laat de rookworst wellen in water .

Als de aardappels gaar zijn het geheel voorzichtig afgieten , verdeel de hete bliksem over de borden wat spekjes erover heen en de rookworst in plakjes erbij .hete bliksem

2 Replies to “Hete bliksem

  1. Hete bliksem, ik krijg er meteen zin in. Zo’n lekker recept dat mijn moeder vroeger elke week maakte. Met uitgebakken rookworst erbij. In mijn geheugen echt 1 van de beste recepten van mijn moeder! Leuk om dat ook op jouw blog terug te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *