Het oliebollen verhaal

Ja nu hoor ik jullie denken oliebollen ?? ja afgelopen week begonnen mijn buurt genoten al over de olliebollen van vorige jaar , nu was ik niet geheel tevreden erover de ene keer lukte het wel de andere keer niet .
Dus vandaag tijd voor een nieuw recept van van Levine , dan nog met mijn nieuwe mixer en rijskast ging het dit keer weer super .

* 4,5 dl melk
* 40 gram verse gist
* 1 1/2 theelepel suiker
* 1 ei losgeklopt
* 500 gram bloem
* 10 gram zout
* 100 gram rozijnen
* 100 gram krenten
* eventueel 75 gram sukade
* zonnebloem olie
* frituurpan

Week de krenten en rozijnen 1 uur in ruim water , in de zeef uit laten lekken en droog deppen met keuken papier.

Melk verwarmen tot 40 graden , gist verkruimelen boven een schaaltje 1/2 theelepel suiker erbij en de helft van de warme melk goed door roeren en 10 minuten laten staan .

Boven een kom bloem en zout zeven een kuiltje maken hierin het gistmengsel , de rest van de melk , suiker en het los geklopte ei mix in 3 minuten hier een glad beslag van .
Het beslag is goed als het in stukken van de lepel valt , de rozijnen , krenten en sukade er met een lepel door roeren .
Kom afdekken en 1 uur op een warme plaats laten rijzen .

De olie in de frituurpan tot 180 graden verwarmen , doop de ijstang in het hete vet deeg uit de beslagkom scheppen en in de hete olie laten doen ik bak ze zelf 7 minuten en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier .

olliebol blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *