Groninger mosterdsoep

3 nov

Een lekker soepje voor jullie voor het weekend ? Niveau zeer makkelijk en zeer smakelijk !

Voor 4 pers :

* 3 eetlepels Groninger mosterd
* 50 gram boter
* 60 gram bloem
* 1 liter groentebouillon
* 250 gram spekreepjes
* 125 ml slagroom
* 1 prei in dunne ringetjes

1 Smelt de boter in de soeppan en voeg in 1 keer de bloem toe 3 minuten goed roeren maar niet laten kleuren .

2 Schenk langzaam de bouillon toe en roer goed met een garde de soep glad ( toch klontjes even door de zeef gooien ) .

3 Klop de mosterd erdoorheen en breng langzaam aan de kook .

4 Laat de soep langzaam doorkoken en bak ondertussen de spekblokjes .

5 Schenk de slagroom bij de soep laat de soep niet meer koken . Serveer de soep met de gebakken spekjes en wat fijn gesneden prei .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *