Grissini

23 apr

Zo lekker bij de soep deze grissini . Een soort soepstengels dan van brood deeg maar toch lekker knapperig en je kan ze versieren zoals je zelf wilt .

* 500 gram bloem type 550
* 25 gram olijfolie
* 300 ml water
* 10 gram zout
* 10 gram verse gist
* 2 eetlepels tomaten tapenade
* 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
* kruiden , zeezout en zaadjes naar keuze

Kneed het deeg van de bloem , water , zout , en verse gist kneed hier een soepel deeg van en voeg op het laatst de olijfolie , Italiaanse kruiden en de tomaten tapenade toe . Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen . Slaat het lucht eruit en verdeel het deeg in stukjes van 30 gram . Deze stukjes opbollen en 20 minuten laten rusten . Na 20 minuten de bolletje uitrollen met je handen in lange slierten dit gaat niet in 1 keer lukken dus rol ze allemaal 1 keer uit en herhaal dit een paar keer tot de gewenste lengte . Spuit de broodstengels een beetje nat en rol ze door het zaad of bestrooi ze met kruiden of zeezout . Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze nog 1 uur rijzen . Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden . spuit je brood stengels een beetje nat voor je ze de oven inschuift en bak de broodstengels af in 15 tot 20 minuten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *