Griekse gehaktspies met tzatziki

19 sep

Griekenland dat doet aan een warme zomer denken . Dat is het hier nou niet bepaald maar het weerhoud mijn er niet van om toch de BBQ aan te steken om de Griekse sfeer te proeven .

Voor 2 pers gehaktspiesjes :

* 3 ons gehakt half om
* 2 teentjes knoflook geperst
* 3 plakjes katenspek in kleine blokjes gesneden
* 2 koffielepels souvlaki kruiden ( eventueel Italiaanse kruiden )
* sate prikkers

Meng het gehakt met de kruiden , knoflook , en de katenspek . Kneed het gehakt en vorm er 4 langwerpige kegels van rijg ze op een sate prikker en zet ze weg in de koelkast tot gebruik . Je kan ze dus gerust s’morgens maken voor s’avonds zo kunnen de kruiden lekker intrekken .
S’avonds lekker bereiden op de BBQ .

Voor 2 pers tzatziki :

* 1/2 komkommer
* 2 teentjes knoflook
* 170 gram Griekse yoghurt
* 1 olijf
* peper en zout

Halveer de komkommer en schrap het zaad eruit . Rasp hem op rasp fijn en meng het met de Griekse yoghurt en knoflook . Op smaak maken met peper en zout eventueel garneren met een olijf . Ook deze kan je weer van te voren maken zodat de tzatziki lekker koud en op smaak is .

Serveren met friet , rijst of pita brood .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *