Gehaktempanadas

18 jul

Lekker voor bij de lunch of bij de borrel ga jij ze ook eens maken ?

Nodig voor 8 stuks :

* 8 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooit
* 2 teentjes knoflook fijn gehakt
* 1/2 ui gesnipperd
* 1/2 rode paprika in kleine blokjes
* 250 gram gehakt
* 6 plakjes salami
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 1 eetlepel chilisaus
* losgeklopt ei
* paprika poeder
* olijfolie
* bakplaat bekleed met bakpapier

* Verwarm de oven op 200 graden .
* Verhit in een koekenpan olijfolie en fruit de ui , paprika en de knoflook .
* Voeg het gehakt toe en roer het in 3 minuten door de ui en knoflook .
* Voeg de tomatenpuree , chilisaus en salami toe en laat het geheel nog 1 minuut door bakken .
* Laat het in een vergiet uitlekken .
* Maak van het bladerdeeg rondjes door middel van een schaaltje en snij het overbodige bladerdeeg weg .
* Verdeel de vulling op de helft van je bladerdeeg rondjes .
* Vouw ze dubbel en plak de randjes dicht met water . Plaats ze op je bakplaat .
* Maak met een vork een mooi gekarteld randje eraan en bestrijk ze met ei . Bestrooi ze met wat paprika poeder en bak ze af op +/- 25 minuten in de oven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *