Diner

Gehaktballetjes in mosterdsaus

Jullie kennen ze vast wel de Zweedse gehaktballetjes van I…… ? ik dacht het niet dat kunnen wij thuis in de keuken veel beter en lekkerder toch ? Deze gehaktballetjes kan je braden zoals je gewend bent daarna maak je een lekkere saus zonder pakje of zakje en je kan aan tafel . Je weet wel #Aantafel !

* 1 pond gehakt
* bekertje crème fraiche groot
* 1 eetlepel mosterd
* 2 rode uien in ringen
* half bakje champignons in schijfjes
* peper en zout
* olie
* 3 augurken in blokjes snijden
* peterselie of bieslook

Maak het gehakt klaar en maak er kleine ballen van deze braden zoals je gewend ben met je eigen bal gehakt .
Doe in een koekenpan wat olie verhit deze en bak er de champignons bruin in daarna de rode ui toevoegen en even laten mee bakken .Peper , zout en mosterd toevoegen even door laten pruttelen de crème fraiche en augurken erbij en goed door roeren . Vind je je saus te dik schenk er wat water bij of een scheutje witte wijn . De saus in een schaal doen en je ballen gehakt erbij doen eventueel garneren met wat verse kruiden .

Serveren met gebakken aardappeltjes en wat sla of boontjes lekker hoor !

gehakt balletjes (1 van 1)

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *