Frisse yoghurt cake

21 mei

Deze frisse yoghurt cake toch weer eens wat anders dan een gewone cake . Lekker met ananas of ander fruit naar keuze .

* 175 gram Zeeuwse bloem
* 50 gram gehakte amandelen
* 8 gram bakpoeder
* snufje zout
* 135 gram basterd suiker
* 1 theelepel kaneel
* 90 ml zonnebloemolie
* 125 ml volle yoghurt
* 3 eieren
* theelepel citroenrasp
* 1 ananas vers of een groot blik ananas ( goed uit laten lekken of droog deppen )

Vet de springvorm in van 24 cm en verwarm de oven voor op 180 graden . Roer alle droge ingrediënten door elkaar . Mix de olie , yoghurt en de eieren er doorheen tot het een glad beslag is geworden . Giet het beslag in de springvorm en verdeel de ananas erover heen . Bak de cake in +/- 35 minuten gaar en bruin .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *