Frambozen taartjes

28 jul

Vandaag wat verkoeling dat betekend dat we de keuken weer ingaan !
Wel gemokkeld in zoverre het recept is van Rutger !

Voor 6 kleien taartjes :

* 90 gram bloem
* 40 gram basterdsuiker
* 20 gram amandelmeel
* 50 gram boter op kamer temperatuur
* 1/2 ei los geklopt
* snufje zout

Voor de witte chocolade ganache :

* 90 ml slagroom
* 1 koffielepel honing
* 1/2 vanillestokje ( merg )
* 200 gram witte chocolade grof gehakt
* 20 gram boter

* verse frambozen

* Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een deeg , verpak het in huishoudfolie en plaats het 1 uur in de koelkast.
* Vet je cupcake vorm in en maak rondjes groter dan de bodem van de cupcake vorm en bekleed de vormpjes met het deeg .
* Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de vorm met het deeg terug in de koelkast .
* Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de vorm 12 minuten in de oven .
* Maak de chocolade ganache door de witte chocolade in de magnetron te smelten . Verwarm de slagroom met de honing en vanille . Giet het roommengsel bij de chocolade en klop het tot een mooie gladde massa voeg de boter toe en klop deze er door laat de ganache iets opstijven .
* Haal de taartjes uit de oven en keer ze voorzichtig om op een rooster , laat ze iets afkoelen .
* Vul de taartjes met de wat afgekoelde ganache versier de taartjes met de frambozen en plaats ze in de koelkast om op te stijven .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *