Frambozen peren cake

20 feb

Spittend tussen alle to do recepten deze er maar eens uit gevist dat leek me wel wat voor aankomend weekend .
Ik moet zeggen hij staat hier nu een paar uur mijn aan te kijken ik ga er bijna aan beginnen . ( denk ik )

Peren frambozen cake
* 300 gram zelfrijzend bakmeel
* 300 gram kristtalsuiker
* 1 theelepel bakpoeder
* 300 gram ongezouten roomboter
* 4 eieren
* 3 handperen
* 250 gram frambozen ( diepvries vak AH )
* verse roomkaas of marsepein
* voor de topping frambozen jam en losse frambozen

Mix het meel , suiker , bakpoeder , boter en eieren tot een luchtig beslag vet je bakvorm in en verwarm de oven voor op 160 graden .
Schil en maak de peren schoon en snij ze in stukken doe de helft van het cake beslag in je vorm verdeel de stukken peer en de helft van de frambozen erover heen .
Daarna je roomkaas of marsepein in stukjes erover en tenslotte de andere helft van je cake beslag .
Bak de cake in +/- 1 uur gaar .
Doe een paar eetlepels jam in een pannetje en een klein beetje water erbij verwarm dit op het gas , verdeel de rest van de frambozen over je taart en bestrijk / giet het met de warme jam taart in zijn geheel af laten koelen en je heb een topper met de koffie !frambozen peren cake 20 februari  (1 van 2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *