Foe yong hai

18 okt

Deze Foe yong hai uit eigen keuken zo lekker en bovendien super vers zo je bord op . De saus maak ik altijd wat pittiger ik vind die hele zoete saus niet zo lekker .

Voor 4 pers

Voor de Foe yong hai

* 1 ui gesnipperd
* 2 teentjes knoflook fijn gehakt
* 6 grote champignons in plakjes
* 1/2 rode paprika in reepjes
* 2 wortels in dunne plakjes
* 2 lente uitjes in ringen
* 6 eieren los geklopt
* 1 theelepel chinees vijfkruidenpoeder
* 75 gram doperwten uit de vriezer beetgaar gekookt
* boter om in te bakken
* olie

Voor de saus :

* 1 blikje ananas of verse
* 1 teentje knoflook fijn gehakt
* 1 ui fijn gesnipperd
* 200 gram tomatenketchup
* 50 ml ketjap
* 1 theelepel gember poeder
* 1 theelepel sambal
* eventueel wat suiker en wat ananas sap om de saus af te maken naar smaak en dikte

1 Fruit de ui en knoflook in olie en voeg de rest van alle groente toe en wok het beet gaar .

2 Doe het groente mengsel en de Chinees vijfkruidenpoeder bij de losgeklopte eieren en roer het geheel door
elkaar .

3 Fruit de knoflook en ui voor de saus en voeg de tomatenketchup , ketjap , gember poeder en de sambal toe .
Laat even door koken en maak de saus op smaak en dikte met wat suiker en ananas sap .

4 Verhit olie in 2 pannen en bak het eier mengsel tot de bovenkant van je omelet droog is laat hem op een bord
glijden keer voorzichtig je bord om met een ander bord erop en laat de andere kant van je omelet in de pan
gaar worden . Zet je warmtebron niet te hoog maar laat het zachtjes garen dit voorkomt verbranden van je
omelet .

5 Warm je saus nog even op en serveer je Foe long hai met de saus en wat verse ananas en ringetjes lente ui .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *