Flammkuchen met spek en rode ui

30 jan

Een recept wat voor iedereen makkelijk te maken is gaan bijna niet fout gaan .Bovendien makkelijk en lekker voor het weekend met een soepje erbij .

* 250 gram bloem
* 150 ml kamertemperatuur
* 3,5 gram gist
* 4,5 gram zout
* scheut olijfolie
* 2 rode uien schoongemaakt in ringen
* pakje spekblokjes
* creme fraiche
* geraspte kaas

Maak een deeg van de bloem , gist , zout , water en olijfolie dek het deeg af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur .

Bak ondertussen de uien en de spekblokjes en verwarm de oven voor op 200 graden .Rol na een uur het deeg uit op bakpapier bestrijk het deeg met de crème fraiche verdeel het uien mengsel erover en strooi de kaas erover .
Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in +/- 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.Flammkuchen 30 januari 2015 (1 van 1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *